Rutes

En col·laboració amb l’Arxiu Comarcal de Ripoll (ACRI) i per fer més visible el patrimoni gràfic de la vila hem creat un seguit d’itineraris que es poden fer amb el smartphone tot caminant pels carrers.

Arxius a la fresca

És una passejada per quatre espais emblemàtics de la vila, avui desapareguts

Els espais son: El monument als herois del 27 de maig, la Torre del Prat, l’església de Sant Eudald i la Casa de la Infància o Casa Cuna. La pregunta que ens sorgeix és com veure’ls si no existeix ?

Una vegada al lloc on es trobaven originalment els edificis, es poden veure els objectes digitals a través d’un navegador de realitat augmentada universal anomenat Layar, disponible per a Android i IOS, que es pot descarregar gratuïtament a través dels telèfons intel·ligents i tauletes tàctil.

I triant la capa Arxius a la fresca

Galeria 3

Notes per una passejada

El Ripoll més romàntic

Una passejada que se us anirà indicant, a partir de la capa d’informació de Google Maps anomenada El Ripoll més romàntic, racons de la vila tal com eren anys enrere. És una caminada que es pot escurçar i allargar al gust del consumidor.

 

Les muralles de 1839

Les muralles el maig de 1839 durant el setge per part de les tropes carlines.

Una aproximació a la muralla (text)Les muralles de 1839

Tal com érem ( els vells oficis)

 

Tal com érem no és estrictament una ruta, és més aviat una proposta per vagarejar pels carrers de Ripoll veien artesans i tallers d’altres temps.

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest