El claustre de Santa Maria de Ripoll XI

Les pedres expliquen les històries que els teus ulls dibuixen

Frottage d’unes lletres en baix-relleu de 7,5 mm d’alçada, que apareixen en el fust d’una de les columnes que hi ha a la cruïlla de les galeries sud-oriental i sud-occidental degudes al taller de Jordi de Déu, i que corresponen a una tipografia Bodoni. Aquest tipografia és clau dins de l’estil modern aparegut a la fi del segle XVIII i que suposa la culminació de 300 anys d’evolució de la tipografia romana.
Qui les va gravar? i perquè?

Avui prepararem un còctel

Sigui quin sigui l’origen de la paraula, els combinats existeixen des de l’antiguitat. El primer còctel documentat data del segle XVI, i algunes de les receptes més clàssiques es preparen des de fa moltíssim de temps, exemple d’això és el còctel “Old fashioned”, un combinat de bourbon que va aparèixer a la fi del segle XVIII. L’Old Fashioned és un còctel a base de whiskey rye (de sègol) o bourbon (de blat de moro).
El vell llibre del Bar Waldorf-Astoria de 1931 li dóna el crèdit de la seva invenció, o almenys la seva inspiració, al Coronel James Pepper, propietari del old 1776 whiskey. El coronel era membre del club on per primera vegada es va preparar la barreja.

Recepta:
4 parts de whisky rye, bourbon, o blended.
1 terròs o una cullerada sopera al ras de sucre.
2 gotes d’amarg (bíteres) d’Angostura.
1 toc d’aigua o soda.
1 rodanxa de taronja.
1 pela de llimona.

Preparació:
Posar el sucre en el fons d’un got baix, afegir-hi l’amarg d’Angostura i l’aigua. Barrejar fins que es dissolgui el sucre. Amb aquest almívar pintar tot el got. Afegir la rodanxa de taronja estrenyent-la una mica per deixar anar una mica de suc. Afegir 2 glaçons de gel, servir el whisky i remenar. Acabar amb una espiral de llimona (opcional) i una cirereta al Maraschino.
Alguns ho prefereixen només amb l’espiral de llimona o sense les cireres o amb una mica de soda al final però això és gust del consumidor.

El vell llibre del Bar Waldorf-Astoria de 1931

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest