Les guerres de Cuba

Les guerres de Cuba van durar des del 1868 fins al 1898. En podem contar quatre de guerres de Cuba: la Guerra dels deu anys, 1868-1878, la Guerra Chiquita, 1879-1880, un interludi de 15 anys on hi ha molt poc moviment de tropes i desprès les dues últimes, la dita d’independència 1895-1898 i la Guerra hispano-estatunidenca de 1898, 25 abril – 12 d’agost.

També podríem diferenciar tres nivells de conflicte: la d’independència entre l’Orient nacionalista i l’Occident legitimista, la socio-política entre criolls i peninsulars d’Occident contra la petita i mitjana burgesia més les classes empobrides d’Orient, i la diplomàtica entre Espanya i Estats Units.

Trobem ripollesos en les guerres de Cuba des de primera hora en la, dita, guerra dels deu anys, fins a la darrera , en la guerra hispano-estatunidenca del 1898, amb la definitiva pèrdua de Cuba, on va lluitar el que seria president dels Estats Units Theodore Roosevelt al front dels Rough Riders.

Les guerres de Cuba

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest

Deixa un comentari